| Blog | | Länkar | | Gästbok | | [email protected] |
Svensk cannabisaktivist intervjuas i Cannabis Culture
Postat av Administrator torsdag 29 juli 2004 - 22:32:16
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

I senaste numret av Cannabis Culture så har den svenska cannabisaktivisten "Ashtray" intervjuats när han besökte en cannabismässa i Tyskland.
Kanske inte den mest nyanserade beskrivningen av läget i sverige men det är positivt att omvärlden informeras om att Sverige inte är det progressiva land som många tycks tro.

http://www.cannabisculture.com/articles/3363.html
Butiker med cannabisrelaterade produkter i Stockholm
Postat av Administrator torsdag 29 juli 2004 - 22:13:00
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Det är dåligt med Headshops (butiker som säljer cannabisrelaterade produkter) i Stockholm, men letar man runt lite så finns det några stycken där man kan inhandla bongar, rullpapper och andra produkter relaterade till cannabis.

ICS (Inner City Smokers) - Wollmar Yxkullsgata T-Mariatorget
Klädbutik med ett litet sortiment cannabisprodukter. Har cones, grinders, blunts, rullpapper, clear-eyes/visine samt Piece Pipe. Stängt måndagar. Trevlig personal.

Le Mirage - Västerlånggatan 29 i Gamla Stan.
Krimskramsbutik som även har Piece Pipe, akrylbongar, lite olika pipor, rullpapper, askfat med marijuanasymboler och annat smått och gott.

China Store - Drottninggatan 88
Asiatisk krimskramsbutik med ett mindre sortiment av pipor.

Stureplans tobak har OCB på rulle och OCB slims samt även Piece Pipe.

Diggers kan man köpa på en tobaksaffär vid Östermalmstorg. Ta tunnelbanan och gå upp mot Linnegata, Sibyllegatan, och ta till vänster när man kommer upp. 165:- för en Digger.

St: Paulsgatans tobak på St: Paulsgatan har ett stort sortiment av rullpapper till bra priser.
---
Har du info om fler butiker i Stockholm som säljer pipor, rullpapper, eller annat relaterat till cannabis så skriv gärna en rad. Vi söker även info om andra städer.
Nyheter från UKCIA och Swecan på Cannabiskultur
Postat av Administrator torsdag 29 juli 2004 - 11:29:09
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Nyhetsflöden från UKCIA och Swecan är nu inlagda. De senaste nyhetsrubrikerna från dessa sajter visas nu på Cannabiskultur.
Vapen smugglas in på Hall
Postat av Administrator torsdag 29 juli 2004 - 10:57:40
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Polismördaren Tony Olsson rymde häromdan från Hall tillsammans med tre kumpaner. Till sin hjälp hade han en insmugglad pistol. Det har tidigare uppdagats att det även smugglats in mobiltelefoner och narkotika på anstalten, som är sveriges mest hårdbevakade.

Myndigheterna lyckas inte ens hålla anstalten för sveriges värsta våldsbrottslingar fritt från vapen. Men att hålla hela sverige fritt från knark anser de fortfarande vara en realistisk ide.

Men verkar det inte rimligt att först lyckas med ett "vapenfritt Hall" innan man utlovar ett "narkotikafritt Sverige".
Epilepsi och MS patienter får hjälp av marijuana
Postat av Administrator onsdag 28 juli 2004 - 23:23:12
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Nästan hälften av de sjuka i Epilepsi och MS i Kanada har provat marijuana som medicin för att lindra besvären. En av fyra Epilepsisjuka och en av sex MS-sjuka menar att marijuana var en effektiv behandling för deras sjukdomar enligt tidningen Neurology.

Dr. Donald Gross vid Albertas Universitet i Edmonton säger att när konventionell medicin inte hjälper så är det vanligt att patienter söker sig till alternativa metoder och att marijuana bör ses som ett alternativ eller en komplementerande behandlingsmetod för dessa sjukdomar..

Schweiziska marijuanrökare i famnen på knarklangare
Postat av Administrator onsdag 28 juli 2004 - 22:34:07
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

I Schweiz så röker mer än 500 000 personer cannabis regelbundet och cannabis kan köpas relativt öppet i "hampabutiker", som även säljer andra cannabisrelaterade produkter.
I juni detta år så sa parlamentet för fjärde gången nej till en avkriminalisering av cannabis och polisen har i allt större utsträckning börjat slå till mot de butiker som säljer marijuana.

Schweiziska hälsomyndigheter varnar nu för att stängningen av hampabutikerna riskerar att driva de 500 000 marijuanarökarna till langare som även säljer tung, riktigt farlig narkotika. De som vinner på de hårdare tagen är alltså först och främst den internationella narkotikabrottsligheten som nu får en utökad kundkrets att bearbeta. På ett gram kokain så är vinsten runt 400 kronor, jämfört med 90 kronor för ett gram cannabis. Detta är anledningen till att knarklangarna hellre säljer tunga droger än det relativt ofarliga marijuanat. Att unga cannabisrökare exponeras för tung narkotika kan ha en förödande effekt enligt hälsomyndigheterna.

Psykiatern Thilo Beck i Zurich säger att det inte finns några bevis för att marijuanabruk leder till tunga droger men att budskapet om att exempelvis heroin är betydligt skadligare är marijuana blir svårt att föra fram när de olika drogerna behandlas på samma sätt i lagstiftningen.

Sandra Meier, taleskvinna för Federal Health Office är även bekymrad över att polisen nu måste lägga dyrbara resurser på att arrestera och åtala marijuanrökare, resurser som gör betydligt bättre nytta på andra områden.

Hårdare tag mot Marijuanarökare i USA
Postat av Administrator onsdag 28 juli 2004 - 22:11:12
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Bush har nyligen beordrat att resurser ska tas från bekämpandet av tunga droger till att öka insatserna mot marijuanarökare.
Huvudorsaken sägs vara att marijuana idag är starkare än vad den var på 60, 70 och 80-talet och att den därmed skulle vara farligare, och det speciellt för ungdomar.
Cannabis är mycket lättdoserat då effekten sätter in så snabbt. Ju starkare marijuana desto mindre rök måste inhaleras för att uppnå önskad effekt. Dubbelt så stark marijuana innebär i första hand att brukaren måste röka hälften så mycket för att uppnå önskad effekt, och detta är ju positivt ur ett hälsoperspektiv.

"Beviset" för marijuanas ökade farlighet är att många fler nu vårdas för marijuanamissbruk i USA än tidigare. Det är sant, men orsaken till detta är att unga marijuanrökare som arresteras och döms får välja mellan fängelsestraff eller behandling mot sitt marijuanabruk. Föga förvånande så föredrar de allra flesta att "vårdas" istället för att spärras in. Staten tvingar alltså marijuanrökare att välja mellan vård och bestraffning när de har arresterats, när en stor andel väljer vård så används antalet personer under vård för sitt "missbruk" som ett argument för hur farligt cannabis är.
Svenska program på Pot-TV.
Postat av Administrator tisdag 27 juli 2004 - 13:32:08
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

Några svenska program har dykt upp på Internet-tv kanalen Pot-TV.

Svt 24 debattprogram Korseld hade ett inslag om Sveriges första Million Marijuana March. På Pot-TV kan man nu se några snabba bilder från demonstrationen och delar av Henrik Alexandersson tal.
http://www.pot-tv.net/archive/shows/pottvshowse-2805.html

Vetenskapsmagasinets program om cannabis som medicin. Förvånansvärt nyanserat.
http://www.pot-tv.net/archive/shows/pottvshowse-2739.html

Intervju och humorprogrammet High Chaparalls avsnitt med Steve-O från Jackass. Det röks friskt. Studera de svenska programledarna, visst har det smakats på bongen.
http://www.pot-tv.net/archive/shows/pottvshowse-2809.html
Arbetsgrupp i EU föreslår censur av cannabissajter
Postat av Administrator tisdag 27 juli 2004 - 13:05:42
Läs/Skriv kommentarer: 0 |

En arbetsgrupp i EU föreslår att webbsajter som glorifierar cannabis eller innehåller information om odling ska censureras av myndighterna.

Vid ett möte den 6 Juli så godkände EU's "Horizontal Drugs Group" resolutionen om cannabis. Sverige och Spanien har varit pådrivande i detta arbete. Sen arbetet med resolutionen påbörjades så har dock den spanska regeringen bytts ut till en mer reformvänlig och Sverige står i stort ensam i sin strävan efter att avskaffa yttrandefriheten.

Resolutionen har dåligt stöd och Joep Oomen på ENCOD säger att "everybody, including the governments that presented it, prefers now to forget this resolution, and go on to the discussion on the EU Drug Strategy".

Nyligen så föreslog några socialdemokrater att bilder på marijuanalöv skulle förbjudas. Att sveriges drogkrig har gått överstyr är tydligt när grundläggande mänskliga rättigheter, såsom yttrandefrihet, ska avskaffas i kampen mot "brottet" marijuanrökning samtidigt som vi stoltserar med högsta narkotikarelaterade dödligheten i EU.

http://www.ukcia.org/news/shownewsarticle.php?articleid=9561
Resolutionen: http://register.consilium.eu.int/pdf/en/04/st11/st11267.en04.pdf
Encod: http://www.encod.org
Nerklassificering i England frigör 200 000 polistimmar
Postat av Administrator tisdag 27 juli 2004 - 00:00:53
Läs/Skriv kommentarer: 1 |

England nerklassificerade cannabis från att vara en klass B till en klass C drog i Januari. Detta innebär att det egna bruket av cannabis är lagligt och en cannabisbrukare i England riskerar inte längre att arresteras för att han röker en joint.

Antalet arresteringar har nu sjunkit med en tredjedel vilket har medfört att 200 000 arbetstimmar för polisen har frigjorts, resurser som kan läggas på att bekämpa tung narkotika, eller ännu bättre, våldsbrott.

I sverige så ökar man insatserna gentemot i övrigt laglydiga cannabisrökare, detta medans våldtäcktsmän går fria på gatorna. Är detta en rationell prioritering av polisens hårt ansatta resurser?

http://www.ukcia.org/news/shownewsarticle.php?articleid=9560
välkommen

Användarnamn:

Lösenord:


Kom ihåg mig

[ Registrera ]
[ Glömt lösenord? ]

flöden
Våra rubriker kan delas genom antingen våra rss eller text flöden.
news.xml - news.txt
All trademarks are © their respective owners.